Piskótaszelet rumos krémmel

10 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 9 db tojásból készített piskóta, amibe reszelünk citromhéjat

töltelék

  • 30 dkg dió
  • 25 dkg cukor
  • vanília
  • 2-3 evőkanál rum
  • 15-20 dkg vaj

tetejére

  • 2-3 dl tejszínből vert kemény hab

Elkészítés

A piskótát 25 hosszú és ujjnyi szélesre szeleteljük. Úgy rakjuk egymás mellé, hogy négyszögletes formát kapjunk. Rákenjük a krémet. A többi piskótaszeletet keresztbe rakjuk, majd rá a krémet. Addig folytatjuk, míg a piskóta és a krém el nem fogy. A torta oldalát bekenjük krémmel. A tetejére a felvert tejszínhab egyik felét tesszük, majd a nyomózacskó segítségével rárakjuk a tejszínhab másik felét.
Krém készítése: A puha vajat géppel elkeverjük a darált dióval. A cukorral, a vaníliával és a rummal.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.