Piskótaszelet rumos krémmel
10 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 9 db tojásból készített piskóta, amibe reszelünk citromhéjat
töltelék
- 30 dkg dió
- 25 dkg cukor
- vanília
- 2-3 evőkanál rum
- 15-20 dkg vaj
tetejére
- 2-3 dl tejszínből vert kemény hab
Elkészítés
A piskótát 25 hosszú és ujjnyi szélesre szeleteljük. Úgy rakjuk egymás mellé, hogy négyszögletes formát kapjunk. Rákenjük a krémet. A többi piskótaszeletet keresztbe rakjuk, majd rá a krémet. Addig folytatjuk, míg a piskóta és a krém el nem fogy. A torta oldalát bekenjük krémmel. A tetejére a felvert tejszínhab egyik felét tesszük, majd a nyomózacskó segítségével rárakjuk a tejszínhab másik felét.
Krém készítése: A puha vajat géppel elkeverjük a darált dióval. A cukorral, a vaníliával és a rummal.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.